Viisi hyväksi havaittua keinoa edistää omaa hyvinvointiaan – Karkkilassa ja Ala-Emalilla tietenkin!


Miltä kuulostaisi terapiaistunto saunassa, oman kosmetiikkatuotteen valmistus tai rentoutuminen tiibetiläisessä äänimaljahoidossa?

Kokosimme alle vinkit, joilla voit edistää omaa hyvinvointiasi juuri tänä syksynä.

1. Hengitä

Ala-Emalilla toimiva joogasali Sola tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja hengittää.

”Pysähtyminen ja itsestä huolehtiminen on erittäin tärkeää. Joogan monipuolisin työkaluin onnistuu kiireisen arjen keskelle löytää hengähdyshetkiä”, joogaopettaja Outi Heiniö sanoo.

Joogan lisäksi Sola tarjoaa ryhmärentoutuksia ja erilaisia hoitoja: kalevalaista jäsenkorjausta, klassista hierontaa, vyöhyketerapiaa, tiibetiläistä äänimaljahoitoa, Neurosonic-hoitoja ja reikiä.

”Joogasta saa parhaan hyödyn irti, kun harjoituksesta tulee säännöllinen. Hengähdyshetkestä silloin tällöinkin on apua. Hoitoja kannattaa ottaa vastaan silloin, kun niille on tarvetta, mutta hoitojen kautta on mahdollisuus myös ennaltaehkäistä kehon ongelmia”, Heiniö kertoo.

Jooga sopii kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Heiniö sanoo, että Solan tunnit ovat lempeitä ja sopivat myös aloittelijoille. Solassa voi osallistua avoimille tunneille tai tunteja voi varata ryhmille, esimerkiksi erilaisten teemapäivien ohjelmaksi.

Sola-Salissa voit osallistua esimerkiksi tiibetiläiseen äänimaljahoitoon.

2. Aseta tavoite

Haluaisitko päivittää omia arvojasi tai autopilotille ajautuneita tapojasi? Ria Sirén (ria@kuumahelsinki.com) tarjoaa ratkaisukeskeistä hyvinvointivalmennusta ja muutosvalmennusta.

”Valmennus on tavallaan henkinen kuntosali, jossa valmennettava asettaa tavoitteen ja jossa valmentaja kulkee mukana hetken verran; sparraa ja kannustaa”, Sirén kuvailee.

Valmennuksessa voit asettaa itsellesi tavoitteen, joka on mitattava ja aikaan sidottu. Tavoite voi olla esimerkiksi huonosta tavasta poisoppiminen.

”Historian ei tarvitse määrittää tulevaisuutta ja kun tietää, mihin suuntaan haluaa mennä, on todennäköisempää, että sellaiseen suuntaan elämä menee”, Sirén sanoo.

Ria Sirén tarjoaa ratkaisukeskeistä valmennusta, jonka avulla voit esimerkiksi saada aikaan kaipaamasi muutoksen elämässäsi.

3. Löydä ratkaisu

Lukutoukan työhuoneelta saa kirjojen lisäksi myös sekä mielen että kehon terapiaa. Heikki Savola on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja vyöhyketerapiahoitaja sekä kirjallisuusterapiaohjaaja.

”Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa suuntaudutaan tulevaisuuteen ja etsitään ratkaisuja, miten päästä eteenpäin. Luottamuksellisessa keskustelussa voidaan käsitellä mm. elämän käännekohtiin liittyviä tilanteita ja kriisejä, ahdistusta, masennusta, työuupumusta, selittämätöntä pahaa oloa ym.”, Savola kertoo.

Kirjallisuusterapia on taideterapian muoto, jossa hyödynnetään lukemista ja kirjoittamista terapeuttisella tavalla. Savola valmistui tänä vuonna myös vyöhyketerapeutiksi, joten mielen hoidon lisäksi hän auttaa myös kehon ongelmissa.

”Kaikki tarjoamani terapiat sopivat ylläpitäväksi tueksi tai jonkin akuutin asian hoitamiseen. Jotkut asiakkaat käyvät kerran tai pari, jotkut säännöllisesti useamman kerran. Vaikutuksen huomaa parhaiten 2–4 käynnin jälkeen”, Savola sanoo.

Heikki Savola tarjoaa ratkaisuja niin mielen kuin kehon hyvinvointiin. Hänen vastaanotollaan voit osallistua esimerkiksi ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan tai vyöhyketerapiaan.

4. Hoida ihoasi

”Terve ja hyväkuntoinen iho on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia”, kertoo luonnonkosmetiikkayrittäjä Maareta Ahonen-Bogdanoff.

Ahonen-Bogdanoff valmistaa ihon hyvinvointia edistäviä MALANKA luonnonkosmetiikkatuotteita käsityönä Ala-Emalilla.

Voit osallistua myös MALANKA Kosmetiikan työpajaan, mini-lab´iin, ja tulla itse valmistamaan itsellesi oman luonnonkosmetiikkatuotteen tai oman parfyymin. Mini-lab tai tuoksutyöpaja on myös erinomainen ohjelmanumero virkistyspäivään, polttareihin tai vaikka pikkujouluihin.

”Osallistua voi jokainen, joka on kiinnostunut luonnon öljyjen ja muiden raaka-aineiden hoitavista vaikutuksista, ja haluaa oppia itse tekemään yksinkertaisia ihonhoitotuotteita. Jokainen, joka haluaa huolehtia ihostaan luonnollisesti ja yksinkertaisesti”, Ahonen-Bogdanoff sanoo.

Omaa hyvinvointiaan voi edistää myös huolehtimalla omasta ihostaan. MALANKA Kosmetiikan tuotteet valmistetaan käsityönä luonnon raaka-aineista.

5. Sauno

Kehon ja mielen hyvinvointia voi edistää myös saunomalla. Ala-Emalilla sijaitsevan UUNIn viihtyisässä ja uniikissa ympäristössä saunan terveysvaikutuksista voi nauttia yksin tai yhdessä.

Voit osallistua UUNIn yleiselle saunavuorolle, jolloin sosiaalinen kokemus on taattu tai voit varata saunan yksityiseen käyttöön. UUNIn tiloissa onnistuu myös kokousten, kurssien tai juhlien järjestäminen – syömistä ja juomista unohtamatta.

”Saunominen sopii kaiken kanssa”, kuuluu UUNIn motto.

Väite onkin jo osoitettu hyvin paikkansa pitäväksi, sillä useita tässäkin artikkelissa aiemmin kuvattuja hyvinvointipalveluita saa saunomiseen yhdistettynä. Esimerkiksi Heikki Savola ja UUNI tarjoavat yhteistyössä Saunova terapeutti -palvelua. Voit siis osallistua lyhytterapiaan saunan lauteilla istuen!

Lisäksi UUNI tarjoaa yhdessä Sola-Salin kanssa Joogaa ja Saunaa -pakettia. Tai mikä sopisi paremmin: oman luonnonkosmetiikkatuotteen valmistaminen MALANKA Kosmetiikan työpajassa ja sauna!

UUNIn löylyissä pääset nauttimaan saunan hyvää tekevistä vaikutuksista aivan uunikissa ympäristössä.

Lisätietoja

Lisätietoja tässä artikkelissa kuvatuista palveluista saat suoraan yrityksistä. Lisää vinkkejä esimerkiksi tyhy- tai virkistyspäivän viettoon saat aiemmasta blogiartikkelista. Voit myös lähettää sähköpostia yhdistykselle: alaemali.karkkila@gmail.com ohjaamme sinut oikeaan paikkaan tai autamme erilaisten pakettiratkaisujen kokoamisessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *