Högforsin ruukki ja Ala-Emali tarjoavat kävijälle monipuolisesti palveluja, putiikkeja ja kulttuuria! Lue lisää vinkkejä vierailuusi ruukkialueella blogistamme.

Kylärafla Kanto

Kylärafla Kanto on koko perheelle suunnattu, käsintehdyn ja laadukkaista raaka-aineista valmistetun ruoan ja juoman, ystävän valinta.

Lue lisää

Kino Laika

Kino Laika on elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen ja kirjailija Mika Lätin
omistama elokuvateatteri ja viinibaari Karkkilassa, Ala-Emalilla. Baarin
yhteydessä on myös joenrantaterassi ja kabinetti kokouksia varten.

Lue lisää

Tehtaan Hotelli

Tehtaan Hotelli sijaitsee Karkkilan Koskireitin varrella lyhyen ja kauniin kävelymatkan päässä Ala-Emalista. Tehtaan Hotellin Klubin ravintola  tarjoaa käsintehtyä ruokaa tuoreista ja paikallisista raaka-aineista. Kesäisin ravintola laajenee legendaariselle Tammen Alla -terassille.

Lue lisää

Tehtaanpuistossa

TEHTAANPUISTOSSA airbnb & shop on 1-3 hengelle soveltuva airbnb -majoitus ja pop up -myymälä vanhassa tehtaan pesularakennuksessa.

Lue lisää

Mediataidetila Sielu

Sielu on kesällä 2023 avattu taiteilijavetoinen mediataidetila Karkkilan Koskireitin varrella. Kesän aikana Sielussa nähdään teoksia tunnetuilta suomalaisilta media- ja kuvataiteilijoilta. Tila on kaikille avoin, ei pääsymaksua. Tilassa on anniskeluoikeudet ja kylmiä juomia.

Lue lisää

Tehdasnäyttämö

Tehdasnäyttämö on vuonna 2021 valmistunut, Karkkilan Työväen Näyttämön rakennuttama ulkoilmateatteri. Tehdasnäyttämö sijaitsee historiallisen ruukkialueen sydämessä, tehtaan piipun katveessa ja tarjoaa näin ainutlaatuisen miljöön monenlaisille esityksille.

Lue lisää

Vintamo

Avoinna Myös sopimuksen mukaan!

Vintamo on vintage- ja sisustusliike, jonka valikoimasta löydät upeiden vintage-aarteiden lisäksi Frenchic Paint® -sarjan laadukkaat maalit, vahat ja pensselit sekä käsityönä valmistettuja sisustustuotteita. Liikkeessä on myös kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Lue lisää

MALANKA Kosmetiikka

MALANKA Kosmetiikan luonnon-kosmetiikkatuotteet valmistetaan käsityönä Ala-Emalin vanhassa tehdasmiljöössä farmaseuttisella ammattitaidolla.

Lue lisää

Luomukaista

Luomukaista on luonnonkosmetiikkaan ja luonnonmukaiseen elämäntapaan keskittyvä yritys, joka sai alkunsa yhden naisen intohimoisesta harrastuksesta ja monen vuoden kiinnostuksesta aihepiiriin. 

Lue lisää

Design Kioski

Muotoilun maistiaisia pieniltä design -brändeiltä! Valikoimissa keramiikkaa, koruja, paperi- ja sisustustuotteita. Design Kioski sijaitsee Vintamon liiketilan yhteydessä.

Lue lisää

Fiona&Fiona

Fiona&Fiona on naisten vaatemerkki jonka uniikit asut valmistetaan käsityönä Karkkilassa luonnon-materiaaleja ja vanhoja kankaita somisteena käyttäen.

Lue lisää

DEE ja Vuu

DEE ja Vuu – Ripaus glamouria elämään.  Meiltä saat ateljeetyönä valmistettuja valaisimia, käsinmaalattuja aurinkovarjoja Balilta, aitoja itämaisia vintagemattoja, uniikkeja silkkikimonoita ja paljon muutakin, mitä et muualta löydä.

Lue lisää

Sola

Sola on Ala-Emalin oma hyvinvointi-keidas johon kuuluu valoisa joogasali sekä hoitohuone, jossa on tarjontaa jäsenkorjauksesta klassiseen hierontaan.

Lue lisää

UUNIsauna & Juhlatila

Uunisaunassa ainutlaatuinen elämys alkaa heti saunaan sisään astuessa. Edessä avartuu suuri ikkuna, jonka alla joki virtaa verkkaisesti kohti koskea.

Lue lisää

Fillarikorjaamo Neljäysi

Fillarikorjaamo Neljäysi tarjoaa polkupyörähuoltoa Karkkilassa Högforsin ruukilla. Huollot, tarvikkeet, varaosat, kierrätyspyörät sekä luistintenteroitus.

Lue lisää

Taidetila

Taidetilassa järjestetään matalan kynnyksen akryylimaalauskursseja, joilla pääset luomaan oman uniikin taideteoksesi.

Lue lisää

Studio Lunkki

Studio Lunkki on pieni kuvituksiin ja tekstiileihin keskittyvä muotoilustudio Ala-Emalissa. Studiolla järjestetään myös rentoja kehyskudontakursseja.

Lue lisää

Pilvenhalkoja

Pilvenhalkoja on pieni, monen toiminnan yritys. Valmiina tuotteina ja tilauksesta saatavilla on sisustustauluja, kalligrafiatöitä ja kierrätyskovakoruja.

Lue lisää

Grrreen!

Grrreen! suunnittelee ja toteuttaa taidetta ja sisustusratkaisuja, joissa polttamattoman saven käyttö perinnerakentamisen muotona päivittyy tämän hetken teknisiin vaatimuksiin ja raikkaaseen graafisuuteen!

Lue lisää

Verhoomo Havu

Verhoomo Havu tarjoaa huonekalujen kunnostus ja verhoilupalveluita
Ala-Emalilla Vintamon liiketilassa.

Lue lisää

DesiPeli Oy

DesiPeli Oy tarjoaa kotien ja julkisten tilojen sisustussuunnittelua ja tekstiilejä sekä asiantuntijapalveluja tuotteiden hankinnasta ja myynnistä (BtoB).

Lue lisää

Lukutoukan työhuone

Lukutoukan työhuoneella tehdään kaikkea kirjoihin, kirjallisuuteen ja ihmisten tarinoihin liittyvää.

Lue lisää

Toikkakiinteistöt

Toikkakiinteistöt Oy on Ala-Emalissa toimiva yritys, joka vuokraa erilaisia liike-, toimisto ja tapahtumatiloja. Meiltä voit kysyä myös Ala-Emalin vapaista vuokratiloista.

Lue lisää

Sähköasennus Uusivirta Oy

Sähköasennus Uusivirta Oy on vuonna 2015 perustettu sähkötöihin erikoistunut yritys.

Lue lisää

Suvirak Oy

Rakennus- ja insinööripalvelu Suvirak Oy on Uudenmaan alueella toimiva rakennusliike.

Lue lisää