Kolme ideaa tyhy-päivän, virkistyspäivän tai polttareiden ohjelmaksi


Högforsin ruukkialue on erinomainen paikka järjestää esimerkiksi yrityksen työhyvinvointipäivä tai polttarit kaveriporukalla. Alueelta löytyy kaikki palvelut onnistuneen päivän järjestämiseksi ja kokonaisuus on helppo räätälöidä omien toiveiden mukaan.

Miltä kuulostaisi luovuutta ja kädentaitoja vahvistava työpaja osana tyhy-päivän ohjelmaa? Järjestä virkistyspäivä idyllisessä Ala-Emalissa ja valitse päivän aktiviteetiksi esimerkiksi jokin seuraavista kursseista.

Idea 1: Päästäkää luovuutenne valloilleen Taidetilan maalauskurssilla

Ala-Emalilla sijaitseva Taidetila järjestää matalan kynnyksen akryylimaalauskursseja. Aiempaa maalauskokemusta ei tarvita, sillä kursseilla on tärkeintä hauskanpito ja rentoutuminen. Taidetila kuuluu viereisen Uunisaunan anniskelualueeseen, joten taidetta voi tehdä vaikkapa lasillisen äärellä.

”Saa tulla baskeri päässä tai ilman. Täällä jokainen voi päästää sisäisen Picassonsa valloilleen, eikä aiempaa kokemusta tarvita”, kertoo Taidetilan yrittäjä Krista Jadin.

Taidetila järjestää lauantaisin kaikille avoimia maalauskursseja sekä yksityiskursseja vähintään kahdeksan hengen porukoille. Jadin kertoo, että yksityistilaisuuksina järjestetyt työhyvinvointipäivät, syntymäpäivät, polttarit ja muut juhlat ovatkin olleet erityisen suosittuja.

Kurssien aiheita ovat esimerkiksi abstrakti taide, intuitiivinen-, kukka- ja tekstuurimaalaus, sekä erilaiset akryylikaatokurssit. Yksityiskurssin sisältö voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Kurssin päätteeksi jokainen osallistuja saa oman uniikin teoksen mukaansa.

Viime vuoden Miss Suomi finalistit viettivät päivän Karkkilassa ja osallistuivat Taidetilan akryylimaalauskurssille. Kurssi on loistava ohjelma esimerkiksi yrityksen työhyvinvointipäivään.

Idea 2: Vietä kaveriporukalla rento päivä luovan kehyskudonnan kurssilla

Studio Lunkki järjestää Ala-Emalilla kehyskudontakursseja. Myös näillä kursseilla on tärkeintä rento tunnelma ja käsillä tekemisen nautinto, yhdessä mukavan porukan kanssa.

Kursseilla kudotaan kooltaan pienillä kudontakehyksillä, jotka sopivat välineeksi niin aloittelijoille kuin käsitöitä jo pidempään harrastaneille. Ohjaajan avustuksella opitaan kudonnan perusperiaatteita sekä -tekniikoita. Kurssin päätteeksi osallistuja saa itselleen oman, itse tehdyn pienen kudonnaisen.

Kursseja voidaan toteuttaa tilauksesta ja räätälöidysti. Muotoilija ja yrittäjä Sanna Nummi kertoo, että kurssi voi olla esimerkiksi luovan kehyskudonnan kurssi tai lapsille suunnattu ystävärannekekurssi.

”Studio Lunkissa minua odotti pöydällä pieni kudontakehys, johon Sanna oli jo valmiiksi asentanut loimilangat.… Sanna näytti ja neuvoi kädestä pitäen niin pohjakankaan kudonnan kuin ryijysolmujen teon. Päivä vierähti nopeasti. Ryijyn tekeminen oli erittäin mielenkiintoista, ja jatkuva rupattelumme loi ateljeehen leppoisan tunnelman. Ja nyt tiedän, miten kotini seinällä oleva Saarijärven ryijy on valmistettu!” Miniryijykurssin asiakaspalaute.

Studio Lunkin kehyskudontakurssi sopii vaikkapa virkistyspäivän aktiviteetiksi. Kurssilla pääsee valmistamaan pienellä kudontakehyksellä oman kudonnaisen.

Idea 3: Yhdistäkää hyöty ja huvi bujoilu-kurssilla

Ajanhallintataitojen opettelu yhdistettynä luovaan tekemiseen on täydellinen vaihtoehto tyhy-päivän ohjelmaksi. Ala-Emalilla toimiva Pilvenhalkoja järjestää erityisesti yrityksille ja työporukoille suunnattuja bujoilun alkeet ja ajanhallinta -kursseja.

Bujo eli bullet journal on kalenteri, joka tehdään tyhjään muistikirjaan. Bujoon voi tehdä itselleen esimerkiksi erilaisia listoja, tavoitteita ja aikatauluja.

”Bujon voi toteuttaa hyvinkin yksinkertaisesti, mutta se voi olla myös oman luovuuden tuotos. Monet koristelevatkin sitä omin piirroksin ja kalenteri on aina omistajansa näköinen”, Pilvenhalkojan Heidi Vesterinen kertoo.

Kursseilla käydään läpi erilaisia ajanhallinnan apuvälineitä ja pyritään löytämään konkreettisia keinoja, joilla jokainen voi löytää itselleen sopivia tapoja hallita omaa ajankäyttöään.

Tässä siis loistava vinkki kaikille työnantajille: tarjoa työntekijöillesi mukavaa yhdessäoloa ja luovuutta, josta on kaiken lisäksi konkreettista hyötyä.

”Kiitos kovasti, kun kävit opettamassa! Oli ihana kuunnella sitä naurun remakkaa, mikä tunnilla oli. Olet kyllä tosi hyvä ope!” Bujoilu-kurssin asiakaspalaute.

Pilvenhalkojan kurssilla tehdään bujo, eli bullet journal ja opetellaan ajanhallinnan taitoja. Kurssi sopii erityisen hyvin työporukoille.

Kiinnostuitko virkistyspäivän järjestämisestä Högforsin ruukkialueella?

Edellä kuvatuista kursseista saat lisätietoa parhaiten suoraan kursseja järjestäviltä yrityksiltä. Jos haluat apua ja vinkkejä kokonaisen päivän tai viikonlopun ohjelman suunnitteluun, ota yhteyttä sähköpostilla alaemali.karkkila@gmail.com. Autamme rakentamaan juuri sinun porukallesi sopivan kokonaisuuden.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *