Kylpyankkakellunnasta suunnitellaan jokakesäistä perinnettä


Ala-Emalin kesäkauden avajaisten kohokohdaksi muodostui kylpyankkakellunta sekä sitä edeltänyt kylpyankkojen tuunauspaja. Leikkimielinen kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se keräsi paikalle runsaasti yleisöä, niin lapsia kuin aikuisiakin.

Voittaja-ankka osasi lukea joen virtaukset ja pyörteet oikein ja valitsi parhaan väylän, joka siivitti voittoon.

Viidenkymmenen kylpyankan kilpa-ajo Karjaanjoessa päättyi lopulta yhden ankan ylivoimaiseen voittoon. Maalikamerakuvaa ei tarvinnut tarkistaa, sillä ankka numero 49 ui maaliviivan yli ylhäisessä yksinäisyydessään, selvällä parin metrin etumatkalla sitä jahdanneeseen pääjoukkoon.

Persoonallisia ankkaluomuksia ja tekemisen iloa

Kylpyankkakellunnassa oli kaksi palkintosarjaa. Toinen palkinto meni nopeimmalle ankalle ja toinen hienoimmalle tuunatulle ankalle. Tuunauskilpailun voittajan valitsi emalointilaitoksen entinen työntekijä Tuure Keskinen.

Kuvan ankka valittiin kylpyankkakellunnan hienoiten tuunatuksi ankaksi.

Tuunauspaja järjestettiin Monttu ry:n tiloissa Kulttuuritila Sopessa. Istumapaikkoja tuunauspöydän ympärillä sai välillä jopa jonottaa, sillä moni tuunaajaa työsti ankkaansa pitkään ja hartaasti. Ankoille jopa ommeltiin käsin asusteita.

Nauhojen, narujen, viittojen ja rusettien lisäksi nähtiin mitä persoonallisimpia tusseilla tehtyjä kuvioita ja maalauksia. Kevään teeman mukaisesti joukossa näkyi myös pari Käärijä-ankkaa, jotka juryn päätöksellä jäivät kuitenkin ilman palkintoa.

Äkkijyrkän vasikkateos pääsi arvoiselle paikalleen

Toinen Ala-Emalin kesäkauden avajaisten kohokohta oli Miina Äkkijyrkän uuden teoksen julkistus.

”Uteliaisuus ja rohkeus vie menestykseen” -niminen teos pääsi aitiopaikalle Ala-Emalin ja Ylä-Emalin väliseen rinteeseen. Teoksessa on kaksi vasikkaa, joiden vatsat on tehty vanhoista Högforsin emaliammeista.

Äkkijyrkkä on tunnettu lehmä- ja hevosaiheisista maalauksista ja veistoksistaan. Aiemmin hän tehnyt peltisiä lehmäveistoksia muun muassa vanhoista autonromuista. Karkkilaan saadut ammeista tehdyt vasikat ovat ainoita laatuaan.

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä julkisti uuden vasikka-aiheisen teoksensa Ala-Emalin kesäkauden avajaisissa.

Äkkijyrkän taidenäyttely ”Karkkilassa ammutaan” on avoinna Karkkilan ruukkimuseon Galleria Bremerissä 27.8.2023 asti.

Jokakesäinen perinne

Ala-Emalin kesäkauden avajaiset oli osa Karkkilan Rautapäivien ohjelmaa. Sää suosi ja liikkeellä oli paljon ihmisiä myös muiden samaan aikaan järjestettyjen tapahtumien ansiosta.

Suunnitelmat ensi kesän kylpyankkakelluntaa varten alkoivat saman tien. Ohjelmanumeron suosio yllätti, ja joen varrella nähtiin ja kuultiin aitoa riemua ja kannustusta sekä raikuvat aplodit kisan ratkettua. Kaikesta päätelle tätä perinnettä kannattaa jatkaa!


Ala-Emalin kesäkauden avajaiset järjestettiin lauantaina 17.6.2023. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Ala-Emalin kulttuuriyhdistys Monttu ry sekä Toikkakiinteistöt Oy. Toikkakiinteistöjen ansiosta saamme mm. nauttia uudesta upeasta Miina Äkkijyrkän teoksesta Högforsin ruukkialueella.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *