Ala-Emalin kesä alkaa kylpyankkakellunnalla


Tervetuloa viettämään Ala-Emalin kesäkauden avajaisia lauantaina 17.6. Päivän ohjelmassa on muun muassa esittelykierroksia uudistuneessa Ala-Emalin rakennuksessa. Tapahtuma huipentuu kylpyankkakelluntaan, joka järjestetään ruukkialueen halki virtaavassa Karjaanjoessa.

Päivän ohjelma löytyy artikkelin lopusta.

Tule tuunaamaan oma kylpyankkasi

Kylpyankkakellunta on leikkimielinen kilpailu, johon halukkaat voivat osallistua omalla nimikoidulla ankallaan. Kylpyankat lasketaan jokeen merkatulle kilparadalle. Kilpailun voittaa ensimmäisenä maaliviivan ylittävä ankka. Voittaja-ankan omistajalle on luvassa yllätyspalkinto!

Ala-Emalin kesäkauden avajaisten ohjelmaan kuuluu leikkimielinen kylpyankkakellunta.

Kylpyankkoja voi ostaa Ala-Emalin aulasta kello 9 alkaen, ja ne voi tuunata mieleisekseen Kulttuuritila Sopen tuunauspajassa 11–13 välillä. Kilpailu alkaa kello 13.

Ankkoja on myynnissä vain rajoitettu 50 kappaleen erä, eli kannattaa olla ajoissa paikalla.

Toinen palkinto jaetaan hienoimmalle ankalle. Raati valitsee tuunauspajan tuotoksista säväyttävimmän ankan, eli tässä kilpailussa myös tyylillä on väliä.

Kaikki ankat kerätään kilpailun jälkeen talteen joesta, ja jokainen osanottaja saa oman ankan mukaansa.

Miksi ihmeessä uitamme kylpyankkoja?

Emaloitu Högfors-amme on ollut yksi tehtaan tunnetuimpia tuotteita. Tarina kertoo, että tehtaan työntekijät saattoivat aikoinaan ”lunastaa” itselleen kylpyammeen siten, että amme heitettiin vaivihkaa laitoksen takana virtaavaan jokeen. Joen alajuoksulla oli kaveri odottamassa ja nostamassa ammeen rannalle.

Me emme heitä jokeen kylpyammeita vaan kylpyankkoja. Emmekä tee sitä vaivihkaa vaan isosti ja näyttävästi – ja luvan kanssa!

Högforsin ruukkialueen läpi virtaava Karjaanjoki toimii kylpyankkakellunnan kisapaikkana.

Rautapäivät on Karkkilan kiinnostavimpia kesätapahtumia

Ala-Emalin kesäkauden avajaiset on osa Karkkilan Rautapäivien ohjelmaa, joka on yksi Karkkilan kesän kohokohdista.

Samaan aikaan lauantaina järjestetään suosittu rompetori kaupungintalon ja kirjaston edustalla, eli aivan Ala-Emalin vieressä.

Joen toisella puolella Fagerkullan puutaloalueella järjestetään samaan aikaan Fargerkulla auki -tapahtuma. Tapahtumassa pääsee tutustumaan vanhoihin tehtaan työväen taloihin.

17.6. on siis loistava ajankohta tulla tutustumaan Ala-Emaliin ja Högforsin ruukkialueeseen. Ohjelmaa on paljon ja aivan kävelyetäisyyden päässä toisistaan.

Koko Karkkilan Rautapäivien ohjelmaan voi tutustua täältä. Ohjelmaa on torstaista sunnuntaihin. Ala-Emalin liikkeet palvelevat koko Rautapäivien ajan, eli käymään kannattaa tulla muulloinkin kuin lauantaina.

Ala-Emalin kesäkauden avajaisten ohjelma

  • klo 9 Ala-Emalin kierros, oppaana Pertti Toikka, lähtö C-osan aulasta
  • klo 10 Tuuren tarinoita, haastattelussa emalointilaitoksen työntekijä Tuure Keskinen, Kino Laikan sali
  • klo 11–13 kylpyankkojen tuunauspaja, Kulttuuritila Soppi
  • klo 12 Ala-Emalin kierros, oppaana Pertti Toikka, lähtö C-osan aulasta
  • klo 13 Kylpyankkakellunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *