Kahvinkeitto Monttu ry:n jättiperkolaattorilla
- Irroita keittimen kansi, suodatinosa + suodatinosan kansi ja vesiputki.
- Täytä säiliö vedellä niin, että vesipinta on mitta-asteikon kohdassa 110 (tarkoittaa kahvikupillisia). Helpointa kantaa keitin vesipisteen viereen ja lappaa vesi pikkuämpärillä tai vastaavalla.
- Kanna keitin paikoilleen, aseta vesiputki keittimeen niin, että se on tukevasti keittimen pohjassa olevassa kuopassa.
- Aseta suodatinosa paikoilleen ja lisää sinne kahvijauhe.
- Täyteen säiliölliseen, 110 kupilliseen, mitataan 1,5 pkt kahvia (pannujauhatuskarkeutta)
- 1,5 pakettia kahvia = 750 g, eli n. 1,8-1,9 litraa kahvijauhetta, jos haluaa tarkasti mittailla.
- Laita suodatinosan kansi paikoilleen.
- Laita keittimen kansi paikoilleen.
- Laita töpseli seinään ja kytke virta päälle punaisesta keinukytkimestä. Täyden keittimellisen valmistuminen kestää noin 40 minuuttia.
- Kun valmiin kahvin pinta mitta-asteikossa on huvennut n 50 kupillisen kohdalle, kannattaa kahvi siirtää pumpputermoksiin / termoskannuihin. 50 kupillisen tilavuus on n. 6,2 litraa, eli pari kolmen litran pumppua tulee täyteen.
- Kun säiliö on tyhjennetty kahvista, kytke virta pois ja irrota pistorasiasta, kanna keitin huoltopaikalle vesipisteen ääreen.
- Avaa keittimen kansi ja nosta suodatinosakansineen keittimestä ja tyhjennä se roskikseen (VAROVASTI, SUODATINOSA JA SEN KANSI OVAT KUUMIA). Pyyhi paperilla suurimmat kahvinporot ja huuhtele suodatinosa.
- Irroita vesiputki uudelleentäytön ajaksi. Jos pohjalla on vielä kahvia, säiliöön voi kaataa ensin n. litran huuhteluvettä ja valuttaa sen annosteluhanan kautta astiaan, ei tarvitse sen kummemmin pestä säiliötä tässä vaiheessa.
- Varmista että annosteluhana on kiinni, täytä säiliö uudestaan, tilanteen mukaan kokonaan tai puolilleen (minimimäärä, sen vähempää ei voi keittää), ja toista vaiheet 2.-7.
- Lopuksi tyhjennä keitin kahvista, huuhtele kaikki osat pelkällä lämpimällä vedellä, kuivaa talouspaperiin tai jätä nurinpäin kuivumaan ilmavaan paikkaan.