Sopiva juhlatila löytyy Högforsin ruukista


Jännitys tiivistyy ja odotus saa sydämen lyömään kiivaammin. Seisot suljetun oven takana kädet hikoillen jännityksestä, juuri ennen h-hetkeä.

Hääpäivä, lapsen ristiäiset, 50-vuotissyntymäpäivä. 50-vuotishääpäivä. Se odotettu juhlapäivä, kun jäät eläkkeelle. Parhaan ystävän polttarit.

Oli juhlan nimi mikä tahansa, puitteiden on oltava kunnossa ja kaiken sujuttava vaivattomasti, jotta voit keskittyä itse asiaan.

Högforsin ruukkialueesta on tullut suosittu paikka erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen. Alue on upea ja tunnelmallinen, sopivan pieni ja intiimi. Kaikki tarvittava on lähellä. Tilat taipuvat erikokoisille porukoille ja erilaisiin tarpeisiin.

Mahdollisuuksia erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen kysellään jatkuvasti, joten esittelemme tässä erilaisia vaihtoehtoja.


Högforsin ruukkialueella sijaitsevaa Konepajahallia voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin, kuten häiden järjestämiseen.

Jykevä ja jylhä Konepajahalli taipuu moneen

Tiesitkö, että Högforsin vanhassa Konepajahallissa järjestetään suurten tapahtumien lisäksi myös yksityistilaisuuksia? Niina Salonen (Toikkakiinteistöt) kertoo, että Konepajahallista on tullut muun muassa suosittu häidenviettopaikka.

”Hallissa on järjestetty noin 50–150 hengen yksityistilaisuuksia. Vuokrattavana on välisermejä tilan jakamiseen ja tunnelmavaloja tilan koristeluun”, Salonen kertoo.


Tehtaan Hotellin funkistyylisessä Klubitalossa on erilaisia tilavaihtoehtoja niin pienten perhejuhlien kuin isompien yli 100 hengen tilaisuuksien järjestämiseen. Kesäkaudella tilaisuuden voi järjestää myös ulkona.

Tyylikästä ja kodikasta juhlatunnelmaa Tehtaan Hotellilla

Jos Konepajahallissa tunnelmaa luo vanhan tehdasrakennuksen punatiiliseinät, niin Tehtaan Hotellin Klubitalo on 50-luvun estetiikkaa arvostavan ykkösvalinta.

”Järjestelyt ja tarjoilu toimivat hienosti, ystävällinen henkilökunta. Miljöö aivan loistava, paikan arvokkuus säilytetty vanhoilla huonekaluilla.”

Asiakaspalaute kertoo kaiken olennaisen.

Tehtaan Hotellilla voit järjestää kaikki elämäsi tilaisuudet – pienen ja intiimin perhejuhlan tai 120 hengen tilaisuuden. Kesäkaudella myös puistomainen piha-alue tarjoaa upeat puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, jopa 300 hengelle.

Tutustu Hotellin erilaisiin tilavaihtoehtoihin tarkemmin täältä.


Uunisaunan kabinetti on kaunis ja tunnelmallinen juhlapaikka sellaisenaan, mutta se voidaan myös koristella toiveiden mukaan.

Nauti juhlatilan tunnelmasta kaikilla aisteilla

Täysin omanlaisensa ja uniikki juhlatila löytyy Ala-Emalilta UUNIn tiloista. Vanhan emalointiuunin paikalle rakennetun saunan ja kabinetin sisustuksessa on hyödynnetty ainutlaatuisella tavalla vanhan tehdasmiljöön tiloja ja tunnelmaa.

Saunaan sopii kahdeksan henkilöä kerrallaan. Kabinetti soveltuu noin 20–30 hengen tilaisuuksiin. Saunatiloista pääsee myös kauniille ja suojaisalle ulkoterassille nauttimaan upeista jokimaisemista.

UUNIn tiloissa erityistä on myös paikan tuoksu. Puulämmitteisen saunan tuoksu sekä muut tarkoin valitut tuotteet korostavat paikan ainutlaatuista tunnelmaa. Tämä on koettava paikan päällä!


Högforsin ruukkialueelta löytyy useita hyviä paikkoja esimerkiksi hääkuvien ottamiseen. (Kuva: Chris-Tomas Konieczny)

Monien mahdollisuuksien kuvauslokaatio

Högforsin ruukkialue tarjoaa upeat puitteet myös valokuvaukseen. Halusit sitten näyttävää somesisältöä tai esimerkiksi paikan hääkuvien tai perhepotretin ottamiseen, vaihtoehtoja on monia sekä sisätiloissa että ulkona.

Hääkuvaukseen löytyy useampi hieno kuvauspaikka Koskireitin varrelta. Upeita ulkokuvia saa myös Tehtaan Hotellin piha-alueella vanhojen tammipuiden alla. Bremerin talolla Hotellilla saat kuviisi kartanotunnelmaa sekä sisätiloissa että pihalla.

Rouheutta ja persoonallisuutta kaipaava hyödyntää kuvissaan Konepajahallin, Ala-Emalin ja tehdasalueen rakennuksia.

Mitä jos saapuisit juhlapaikalle vanhalla museoautolla ja käyttäisit autoa kuvausrekvisiittanasi ruukkialueen pihalla otetussa hääkuvassa?

Lisää vinkkejä juhlien järjestämiseen kannattaa kysyä suoraan yrityksiltä. He auttavat sinua kokemuksella kaikissa juhlajärjestelyissä.

Muihin alueen palveluihin voit tutustua täältä.