Joko olet tutustunut Uudenmaan trendikkäimpään matkakohteeseen?


Karkkila ja Högforsin ruukki ovat nousseet parissa vuodessa kotimaan matkailun kiinnostavimpien kohteiden joukkoon. Eikä ihme, sillä vanhaa ruukkimiljöötä on kunnostettu ja alueelle on muodostunut aivan uudenlainen kulttuuri- ja liikekeskus.

Vanhassa tehtaanjohtajan kartanokodissa toimii nyt hotelli. Ruukin vanhaan emalointilaitokseen, vanhan emalointiuunin paikalle rakennettiin elokuvateatteri, ja toisen uunin paikalle sauna. Samassa rakennuksessa pääsee syömään, joogaamaan tai putiikkikierrokselle. On kokous- ja juhlatiloja, kurssitoimintaa, käsityöläisiä sekä vanha konepajahalli, jossa järjestetään muun muassa konsertteja ja myyjäisiä.

Ruukkialueen läpi kulkevaa Karjaanjokea ja sen kuohuvia koskia pääsee ihailemaan niin elokuvateatterin baarin terassilta, saunan lauteilta kuin joen vartta kulkevaa, kunnostettua ulkoilureittiäkin pitkin.

Kulttuuriyhdistys Monttu täytti vuoden

Högforsin ruukkialueen nopean kasvun ja uusien yritysten myötä tuli tarve kehittää aluetta yhteistyössä. Perustettiin Ala-Emalin kulttuuriyhdistys Monttu ry. Kulttuurin edistäminen, kuten tapahtumien järjestäminen, on yhdistyksen ydintoimintaa.

Monttu ry täytti huhtikuussa vuoden, joten on hyvä hetki luoda pieni katsaus kuluneeseen vuoteen ja samalla visioida tulevia.

Tämän kotisivun perustaminen oli ensimmäisiä yhdistyksen toteuttamia asioita – kävijöiden tarpeista ja toiveista lähtenyt, hyvin konkreettinen asia. Halusimme, että ruukkialueen kävijät löytävät helposti yhdestä paikasta tiedot alueen palveluista, aukioloajoista, saapumisohjeista ja tapahtumista.

Myös tämän blogin tarkoitus on palvella kävijöitä. Kerromme täällä ruukkialueen ajankohtaisista asioista ja annamme vinkit, mitä tehdä, nähdä ja kokea.

Valmistaudu siis vaikuttumaan, sillä tässä blogissa kerromme sinulle, miksi Högforsin ruukki Karkkilassa on tämän hetken paras ja ajankohtaisin kotimaan matkakohde!

Onnistuneet tapahtumat saavat jatkoa

Kulttuuriyhdistys Monttu on ehtinyt järjestää vuoden aikana tapahtumia, jotka ovat keränneet alueelle runsaasti kävijöitä. Kesällä 2022 yhdistys järjesti suositun pihakirppistapahtuman (joka tosin jouduttiin sääolosuhteiden takia siirtämään sisälle).

Uutta kirppistapahtumaa on kyselty paljon, ja sellainen järjestetään tulevana kesänä 29.7. (Tällä kertaa säävarauksella, eli pihalla tai ei ollenkaan.)

Kuluneen vuoden suurin ponnistus yhdistykselle oli designin, taiteen ja kirjallisuuden myyntitapahtuma HögFORM, joka järjestettiin Konepajahallissa marraskuussa -22. Myös tälle tapahtumalle on luvassa jatkoa. Seuraavan HögFORMin järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa, joten merkitse kalenteriisi 25.–26.11.

Tulevana viikonloppuna on jälleen luvassa yksi uusi suurtapahtuma, kun yhdistys järjestää Konepajahallissa Candyland Tattoo Weekend -tatuointitapahtuman, yhteistyössä Outi Vihlman Impact Tattoon kanssa. Ennakkokiinnostuksen perusteella tapahtumaan odotetaan runsaasti kävijöitä. Myös tälle tapahtumalle on jo suunnitteilla jatkoa ensi vuonna.

Designin, taiteen ja kirjallisuuden myyntitapahtuma HögFORM 22 keräsi runsaasti kävijöitä Högforsin ruukkialueelle Karkkilaan. Kuva: ctk-photos.

Ihmiset tekevät Ala-Emalin

Niin paikalliset kuin matkailijatkin ovat löytäneet ja ottaneet omakseen uudistuneen Ala-Emalin ja Högforsin ruukkialueen.

Ilman kävijöitä ja asiakkaita ei ole yrityksiä ja palveluita – eikä Ala-Emalin kulttuuriyhdistystä. Kiitos siis jokaiselle kuluneen vuoden aikana paikalla käyneelle ja toiminnassa mukana olleelle!

Ala-Emalin aulassa on ollut vuoden alusta vieraskirja, johon kävijät ovat saaneet kirjoittaa terveisiään. Seuraavassa muutama poiminta vieraskirjasta:

”Täällä tulee piipahdettua muutaman kerran viikossa ja vieraat tuon aina tänne. Kiitos!”

”Mahtavat ruuat ja maittavat löylyt. Ihan kuin olisi ulkomailla ollut. Kiitos!”

”Karkkila yllätti vihtiläiset.”

”Super hyvät burgerit, kiitos! Jäi Stadin valikoimat kakkoseksi.”

”Tunnelmallinen fiilis, mukava asiakaspalvelu.”

Jos sinä haluat tukea yhdistyksen toimintaa, kannatusjäseneksi voi liittyä täältä. Samalla pääset nauttimaan jäseneduista, kuten yritysten tekemistä tarjouksista.

Nähdään taas Ala-Emalilla!